Groot orkest

Het orkest bestaat uit ongeveer 40 leden, in de leeftijd van 14 tot +/- 80 jaar. De repetitie van het orkest is op dinsdag avond van 20:00 uur tot 21:45 uur in Buurtcentrum Moesel (Christinelaan 25 te Weert). In verband met het coronavirus zijn deze voorlopig t/m 1 september opgeschort.

Het orkest is dit jaar druk met de voorbereidingen voor het jubileumweekend in het laatste weekend van oktober ter gelegenheid van ons 75-jarig bestaan. Het weekend zal bestaan uit een proffesioneel opgezette dinershow, een jeugdfestival met jeugdmuzikanten, jeugdkoren en jeugdige solisten en voor het 9de jaar een dankconcert voor de Weerter Mantelzorgers.

Eind veertiger jaren werd er al deelgenomen aan regionale festivals en concoursen. In 1970 werd voor het eerst deelgenomen aan het Limburgse Bondsconcours en in 1997 werd in de afdeling uitmuntendheid het Limburgs kampioenschap bereikt. De Slagwerkgroep ontstond in 1998 uit de drumband met haar oorsprong o.a. vanuit de Scoutinggroep Weert-Zuid. De Harmonie St. Joseph Weert-Zuid telt 110 leden waarvan er ca. 40 spelen in het harmonieorkest, ca. 15 in het jeugdorkest en ca. 10 in de slagwerkgroep.